Palos Verdes Art Center
Vote good + (1)
Viewed 518
Building category: Country: Location: Built:
educational and cultural United States Los Angeles, CA No
Price: Area: Year: Architect/s:
not defined not defined 2000 Andrea Ponsi
Address: Client: Office/s:
not defined not defined Andrea Ponsi Architect
FLOOR PLANS

TECHNICAL DRAWINGS

PROJECT DESCRIPTION

International Design Competition First Place 2000

 

The program required a new building to replace the existing one. Which was to house various exhibition galleries, a library, an auditorium, areas for laboratories and classrooms and a two-storey underground car park. Following the narrative thread of a metaphorical "path through the wood', the building develops internally, following the rhythm of pergola-covered passageways, terraces, small patios and big courtyards. To reduce the environmental impact of the new construction to a minimum, the building is subdivided into low blocks descending in accordance with the naturally sloping land. Like a monastery, the complex is subdivided Into public areas (the large entrance plaza, the reception hall and the main courtyard), and private areas (the laboratory patios, the classroom wing, the administrative section).



BUILDING MATERIALS AND
TECHNICAL DESCRIPTION



You must be logged in to write a comment.
    Comments (0)   
3dpixelworks.blogspot.com/